Ofte stilte spørsmål

Når er Musikkfest Oslo?

Musikkfest Oslo er alltid første lørdagen i juni, i 2023 betyr det lørdag 3. juni. I 2020 og -21 ble datoen flyttet til slutten av sommeren pga. koronapandemien, det vil forhåpentligvis ikke gjenta seg.

Hvilke scener deltar på årets Musikkfest?

Våre scener er normalt alt fra djs eller en liten scene på uteserveringen til den lokale puben, til større utendørsscener i parker eller på torg. Vi kaller de som tar seg av hver av disse scenene for våre lokalarrangører, noen av dem har vært med i mange år, men det er også hele tiden nye som kommer til mens andre forsvinner. Det er mye entusiasme og idealisme involvert i Musikkfest, og vi har sjelden full oversikt over årets scener inntil rett før arrangementet. Du finner en oversikt og et kart over årets scener i menylinjen over. Vanligvis er det mellom 40 og 50 av dem, i 2023 er vi godt over 50…

Hvor er scenene og hvor finner jeg mer info om dem?

Se eget kart i menylinjen over for å se hvem som er med, klikk på et sted for å få opp info.

Hvor stor publikumskapasitet er det på de forskjellige scenene?

Fra 30-40 til noen tusen.

Hva koster det å delta som publikum på Musikkfest Oslo?

Konsertene er gratis, vi kaller det musikernes gave til hovedstaden. Artistene stiller opp uten vederlag og sammen med publikum feirer vi musikken og sommeren en dag i året.

Hvor får man tak i billetter?

Musikkfest er billettløst og åpent for alle. Det er bare å møte opp.

Har dere scener for barn? Hva er familievennlig?

Dessverre er det vanligvis få dedikerte scener med musikk for barn, men flere scener er familievennlige. Grünerløkka er et godt tips, der finner du bl.a. scener på Schous Kulturbryggeri og i Birkelunden, samt Musikk for Alle i Kubaparken som kan være bra alternativer for barnefamilier, selv om programmet ikke er direkte rettet mot barn. Dette gjelder også Dissimilisfestivalen på Rådhusplassen, Latinoscena i Torshovsalen, Passion for Ocean på Bygdøynes og Fyrhuset som er steder verd å sjekke ut. For ikke å glemme Sentralen som faktisk har et program rettet mot barn. Artistene på Musikkfest Oslo opptrer normalt vederlagsfritt og etter eget ønske, musikk for barn er dessverre ikke særlig godt representert blant de som melder sin interesse for å spille.

Hvem eier og driver Musikkfest Oslo?

MFO er en selvstendig, frittstående og ideell stiftelse hvis eneste formål er å arrangere en Musikkfest i Oslo hvert år. Initiativet til arrangementet kom i sin tid fra Oslo kommune etter inspirasjon fra Fete de la Musique i Frankrike, men stiftelsen har pr. i dag ingen bånd til kommunen utover at vi mottar støtte fra kulturetaten. Stiftelsen Musikkfest har et eget styre og en prosjektledelse som administrerer, planlegger og gjennomfører selve arrangementet, i tett samarbeid med en gjeng dyktige lokalarrangører.

Hvordan finansieres arrangementet?

Det aller største bidraget, normalt over 80% av totalbudsjettet, kommer i form av tilskudd fra Kulturetaten i Oslo kommune. Resten kommer fra annonsesalg og spons.

Har dere en app der jeg kan se program og scener?

Ja, vi samarbeider med Broadcast som i sin smått geniale app viser det aller meste som finnes av konserter i Oslo, hele året rundt. Du finner appen i appstore eller på Google play, se etter den lilla B’en. Før og under Musikkfest har Broadcast en spesiell Musikkfest-seksjon der du kan få full oversikt over det som skjer. Du finner selvsagt også programmet i mobilvennlig format på musikkfest.no

Hvor finner jeg programmet?

Trykket lommeprogram finnes ved alle våre scener på selve dagen. På musikkfest.no finner du også komplett og oppdatert oversikt

Hvordan kan jeg som artist få spille på Musikkfest Oslo?

Dersom du/dere har lyst til å spille så kan dere melde deres interesse via vår artistpåmelding. Den åpnes hvert år i starten av januar (senest) og påmeldingsfristen er normalt i slutten av mars. Følg med på våre nyhetsmeldinger og Facebook for nøyaktige datoer. Det er ikke lenger mulig å melde seg på for 2023.

Får jeg som artist TONO-vederlag for å spille på Musikkfest?

Ja, rapporter inn konserten til TONO på vanlig måte

Hvem velger ut hvilke artister som får spille?

Hver scene er temmelig selvdreven, vi kaller dem lokalarrangører. Hver lokalarrangør har ansvaret for planlegging, programmering og avvikling av sin scene. Samtlige lokalarrangører har tilgang til all info som påmeldte artister har registrert og det er den aktuelle scenen som tar kontakt dersom de ønsker å sette opp en artist.

Hvorfor er det mange som kaller Musikkfest Oslo for Musikkens Dag?

Musikkfest Oslo het opprinnelig Musikkens Dag, men skiftet navn i 2003. Navneendringen skyldes delvis et ønske om å signalisere slektskap med inspirasjonskilden ”Fete de la Musique” som er fransk for Musikkfest, delvis et ønske om å unngå forveksling med ”Sangen og Musikkens Dag” som også er (var) et stort årlig arrangement over hele landet. At mange fortsatt kaller oss Musikkens Dag mer enn 20 år etter navneskiftet tar vi som et bevis på at Musikkfest Oslo står sterkt på tvers av generasjonene.

Vi har et utdrikkingslag under Musikkfest, kan vi få bruden/brudgomen opp på en scene?

Man skulle kanskje ikke tro at dette er et vanlig spørsmål, men vi mottar faktisk flere slike hevendelser hvert år. Vår holdning til det er at denne type stunts sikkert er underholdende for de som deltar på utdrikkingslaget, men ikke nødvendigvis for alle andre. Dessuten ønsker vi å ha respekt for de artistene som stiller opp og som har lagt mye arbeid ned i å presentere sin musikk for publikum. Siden vi også har et stramt tidsskjema på våre scener så sier vi konsekvent nei til dette.

Jeg er plaget av støy fra en av scenene deres, kan dere dempe lyden?

Vi har forståelse for at utendørs konserter ikke oppleves like positivt av alle, og mennesker har forskjellig tolleransenivå for lyd. Vi er nøye på å fremskaffe alle nødvendige tillatelser og å følge de retningslinjene som gjelder. Dette gjelder også restriksjoner for lydnivåer. Vi foretar selv stikkprøver på lydtrykk ved scenene og i nabolaget, og med jevne mellomrom gjør kommunen også dette uanmeldt. Det har så langt ikke blitt registrert noen større overtramp. Dersom du blir plaget så kan du melde inn din klage til bydelsoverlegen i din bydel. Grensen for å kutte lyden på kvelden er 23.00, noe vi er meget nøye på å følge. Om du hører høy musikk etter den tid så er det nesten garantert ikke fra oss og sannsynligvis fra noen som ikke har tillatelse. Overtramp fra en lokalarrangør blir fulgt opp i ettertid og kan få konsekvenser for deres videre deltakelse på Musikkfest Oslo. Når dette er sagt så opplever vi at de aller, aller fleste har et svært positivt forhold til dagen, og i løpet av de over 30 årene vi har eksistert så har vi etter forholdene mottatt veldig få klager.