Takk for i år!

Etter en litt treg og våt start ble det Musikkfest i år også, med sol og glade folk i byens parker og gater. Neste år er det jubileum, da kan vi invitere til Musikkfest for 25. gang! Merk av lørdag 4. juni i kalenderen med en gang. Artistpåmeldingen for 2016 åpnes rett over nyttår og registreringsfristen er fredag 8. april.

Kart over alle scenene som var i 2015 finner du her!

Følg oss også på vår facebookside, Twitter eller søk opp MusikkfestOslo på Instagram for å mimre om dagen som var. Les mer

Musikkfest Oslo

MUSIKKFEST OSLO 2016 ARRANGERES LØRDAG 4. JUNI

Registreringen for artister som ønsker å spille åpnes på denne siden rett over nyttår, og påmeldingsfristen er fredag 8. April.

Musikkfest Oslo (MFO) het tidligere Musikkens Dag og har sitt opphav i det franske arrangementet Fête de la Musique. Verdens største internasjonale musikkfestival ble unnfanget under Jack Lange i 1982, daværende kulturminister i Frankrike. Arrangementet kom til Norge etter initiativ fra Oslo kommune i 1992.

Fête de la Musique, National Music Day, eller Musikkfest finnes nå i mer enn 100 land på verdensbasis. Fellesnevnere er at musikken stort sett er utendørs, artistene opptrer vederlagsfritt og alt er gratis for publikum. For å formelt være en del av av Fete de la Musique forutsettes det at arrangementet er den 21. juni. Dette har vist seg vanskelig i Norge, bl.a på grunn av vår ferieavvikling, samt at det har vært nødvendig å legge arrangementet til en helg. De siste årene har vi valgt å legge oss fast på den første lørdagen i juni. Selv om MFO er inspirert av Fete de la Musique er vi med andre ord allikevel formelt ikke en del av denne bevegelsen.

Musikkfest/Musikkens Dag har blitt arrangert flere steder i landet. De siste årene har bl.a. Trondheim og Stavanger kommet sterkt på banen.

I Oslo har Musikkfesten en solid possisjon. Størrelsen på arrangementet har vokst kraftig de siste årene, fra 10 scener på slutten av nittitallet, til 37 i 2015.

Interessen for MFO er enorm og hvert år finner titusenvis veien til våre scener.