Takk for i år!

Musikkfest 2014 er over. En stor takk til alle artistene som stillte opp, lokalarrangørene som har hatt jobben med avviklingen og til publikum som nok en gang skapte fantastisk stemning i byen. Vi sees igjen lørdag 6. juni i 2015!
Les mer

Musikkfest Oslo

MUSIKKFEST OSLO 2015 ARRANGERES LØRDAG 6. JUNI

Registreringen for artister som ønsker å spille åpnes på denne siden rett over nyttår, og påmeldingsfristen er fredag 10. April.

Musikkfest Oslo (MFO) het tidligere Musikkens Dag og har sitt opphav i det franske arrangementet Fête de la Musique. Verdens største internasjonale musikkfestival ble unnfanget under Jack Lange i 1982, daværende kulturminister i Frankrike. Arrangementet kom til Norge etter initiativ fra Oslo kommune i 1992.

Fête de la Musique, National Music Day, eller Musikkfest finnes nå i mer enn 100 land på verdensbasis. Fellesnevnere er at musikken stort sett er utendørs, artistene opptrer vederlagsfritt og alt er gratis for publikum. For å formelt være en del av av Fete de la Musique forutsettes det at arrangementet er den 21. juni. Dette har vist seg vanskelig i Norge, bl.a på grunn av vår ferieavvikling, samt at det har vært nødvendig å legge arrangementet til en helg. De siste årene har vi valgt å legge oss fast på den første lørdagen i juni. Selv om MFO er inspirert av Fete de la Musique er vi med andre ord allikevel formelt ikke en del av denne bevegelsen.

Musikkfest/Musikkens Dag har blitt arrangert flere steder i landet. De siste årene har bl.a. Trondheim og Stavanger kommet sterkt på banen.

I Oslo har Musikkfesten en solid possisjon. Størrelsen på arrangementet har vokst kraftig de siste årene, fra 10 scener på slutten av nittitallet, til nærmere 40 i 2014.

Interessen for MFO er enorm og hvert år finner titusenvis veien til våre scener.